Beehome

Beehome was een project vanuit Zuyd Hogeschool Maastricht en een project voor de EPDA Awards 2021 (European Packaging Design Association)

Opdracht

Beehome was een groepswerk, ons team bestond uit Ivo Heffels, Luka Geurts en Ilse Beeren. De opdracht was om een duurzame verpakking te ontwerpen.

Uitwerking

Als team vonden wij het belangrijk dat de materialen van de verpakking duurzaam zijn, maar we vonden het misschien nog wel belangrijker dat de verpakking een tweede leven zou krijgen. Zo kozen wij voor een honingverpakking waar je het deksel van kunt hergebruiken als bijenhotel.

We kozen voor een honingverpakking zodat we ook het maatschappelijke bijenprobleem kunnen helpen. Het gaat niet goed met de bij en als er geen actie ondernomen wordt, sterft de bij uit en zouden we 75% van onze voedselgewassen kwijt zijn. Bijen hebben behoefte aan voedsel en onderdak, daarom het idee om het deksel te hergebruiken als bijenhotel en ook vandaar de naam Beehome. 

Het deksel is gemaakt van bamboe omdat dit materiaal weersbestendig is en het is ook nog eens goed is voor de houdbaarheidsdatum van de honing. De deksels zijn voorzien van allerlei gaten waar de bij zich in kan nestelen en overwinteren. De vorm van het potje en het deksel is in een hexagon, hierdoor kun je de deksels stapelen tot een groot bijenhotel in de vorm van een honingraat. 

Taakverdeling

Ons groepswerk verliep heel soepel waardoor veel dingen in overleg gebeurd zijn. Sommige taken hebben we wel verdeeld en de verdeling was als volgt:

Ivo Heffels / @ivo_heffels: logo ontwerp – 3D model van het potje – instagram post.

Luka Geurts / @honeynlemons_: Illustraties en animaties – postercampagne

Ilse Beeren / @beerensterk : App – store mockups.

EPDA Award junior

WINNAARS! Wij hebben de 1e plaats behaald!

Bekijk hier het certificaat »